Togrejse rundt i Europa

Går du rundt med tanken om at tage på interrail? Det gjorde jeg selv for tre år siden, og har nu været afsted to gange. Togrejsen rundt i Europa bliver mere og mere populær og det er der god grund til.

At rejse med tog er en fed og anderledes måde at rejse på. Det kræver ikke ret meget planlægning og heller ikke ligeså meget udstyr som andre længere rejser til f.eks. Asien.

Du kan forme din tur på mange forskellige måder med DSB interrail. Der findes forskellige typer af interrail pass og forskellige priser. Din interrail pris afhænger af hvor længe du vil rejse og hvor mange steder du vil besøge.

I dette indlæg vil jeg give dig en kort interrail guide med et par tips og et overblik over hvad du skal overveje, hvis du vil afsted.

 

Hvilken type interrail-billet skal du købe?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor længe du gerne vil være afsted. Med DSB interrail kan du købe billetter fra 15 dage til tre måneders varighed. Når du køber en billet, skal du foruden at tage højde for perioden, også beslutte dig for antallet af rejsedage. Rejsedagene er det antal dage inden for perioden af din rejse, hvor du kan køre med tog. Den danske forhandler af interrail billetter er DSB og de kan købes på deres hjemmeside.

Du skal også overveje hvilken type interrail pass du gerne vil rejse med. Du kan få interrail billetter, der dækker hele Europa, dele af Europa eller kun enkelte lande. Det er helt op til dig.

På min seneste tur købte jeg et Global Pass med 10 rejsedage på to måneder. Det fungerede rigtigt godt for mig på den tur jeg havde planlagt.

 

Planlægning af ruter og budget

Når du har fundet ud af, hvor længe du gerne vil være på skinnerne, skal du til at overveje, hvilket budget du vil rejse med. Med DSB interrail kan man rejse meget billigt. Selv har jeg begge gange rejst forholdsvist billigt. Hvis du er interesseret i at læse mere om budget, så kan du læse mit indlæg om interrail budget.

Efter du har taget beslutningen om både længde af turen og budget, skal du planlægge dine interrail ruter. Du kan selvfølgelig vælge at rejse helt uden en rute og simpelthen bare tage afsted. Selv har jeg altid planlagt en rute på forhånd. Disse ruter er i sidste ende altid blevet lavet en smule om. Nogle destinationer er blevet sløjfet, mens andre er blevet tilføjet. Dette er bestemt en del af charmen og friheden ved interrail. Har du brug for idéer til en rute, så kan du læse mit indlæg om tidligere interrail ruter i Europa, samt andre idéer til fede ruter.

 

Hvad skal man pakke til turen?

Alt afhængigt af budget og hvilken måde du gerne vil rejse på, kan du overveje at pakke på forskellige måder. Langt de fleste foretrækker at rejse med backpack. Jeg synes klart, det er den fedeste måde at interraile på. Det er nemt at tage tasken på ryggen, når du skal videre til næste destination. Desuden kan man i dag få mange tasker, der sidder rigtigt godt og giver god støtte. Hvis du mangler en god backpack til din interrail-tur, så kan du finde en backpacker rygsæk her.

Når tasken er på plads, skal den pakkes og her er der flere ting, du skal overveje. Hvor meget man skal pakke afhænger af hvilken årstid man rejser på og hvilke lande man vil besøge. Nogle foretrækker desuden at pakke meget let og vaske undervejs. Andre vil hellere slæbe lidt mere med eller alternativt shoppe lidt på turen. Uanset hvordan du ønsker at rejse, kan du læse mere om hvad du bør pakke her og få inspiration. Den tager udgangspunkt i mine to rejser og hvad jeg lærte undervejs.

Du skal ikke blot forholde dig til, hvilket tøj du skal pakke. Det er også en god idé at tænke i at begrænse sig og tænke smart i resten af pakningen. Dette kan man gøre på flere forskellige måder. F.eks. har det for mig været uundværligt at have et mikrofiber håndklæde – også kaldet et hurtigtørrende håndklæde – med på mine ture.

 

Tips og fordele ved interrail

Der er flere forskellige ting, jeg blev opmærksom på undervejs på mine to interrail-ture. Blandt andet fandt jeg ud af, at man i flere forskellige toge skal have pladsreservationer. Som oftest er det meget nemt at lave en reservation. Dog har jeg oplevet, at det i nogle toge med interrail i Europa kan være svært at finde ud af, hvor og hvordan man gør det. Hvis du vil læse mere om interrail idéer, praktiske overvejelser og billetter kan du læse mit indlæg om interrail priser og tips.

Ligegyldigt om du er typen, der elsker at planlægge hele turen hjemmefra eller helst vil være impulsiv, så kan du tage på interrail. Billetten er kun de ydre rammer, hvor du som sagt selv bestemmer, om det skal være hele Europa eller blot et enkelt land. Dernæst bestemmer du selv indholdet, omfanget og hvor meget du ønsker planlagt, før du tager afsted.

Jeg kan kun anbefale denne måde at rejse på. Det er en kæmpe frihed og det er meget mere miljøvenligt end lange flyrejser. Du møder så mange spændende mennesker fra hele verden undervejs. Der er mulighed for at se et væld af seværdigheder, byer og lande på meget kort tid. Og så synes jeg personligt, det er vildt fantastisk og afstressende at sidde i et tog. Du kan se, hvordan naturen og landskabet ændrer sig undervejs. Og så kan man altså komme afsted på en lang tur, uden det koster en bondegård.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder.

 

Peterspladsen foran Peterskirken i Rom.

Lidoen i Vendedig, Italien.